طراحی هویت بصری و برندبوک
- آیا هیچ ذهنیت یا سندی در مورد نحوه حضور در نمایشگاه ها، رنگ ها و طرح های مورد استفاده در فضای مجازی و تبلیغات چاپی دارید؟ یا هر سال یک ماه قبل از نمایشگاه تازه به فکر طراحی می افتید!
- آیا مخاطبان شما تصویری واضح از برندتان را در ذهن دارند؟ آیا مشتریان رنگ و لوگو شما را به درستی تشخیص می دهند؟
- چگونه برند خود را برای مخاطبان هدف تعریف می کنید؟
اگر به دنبال توسعه برند خود و عملکرد موثر و یکپارچه در بازار هستید، طراحی هویت بصری و تهیه برندبوک را در اولویت قرار دهید، بیلاودمارکتینگ می تواند شما را در این مسیر همراهی کرده و مسیر برندسازی را برای شما هموار کند.
چرا طراحی هویت بصری و برندبوک ضروری است؟
برندبوک در واقع شناسنامه برند شما است. هویت بصری برند در قالب یک راهنما و استاندارد، حضور برند شما در بسترهای آنلاین و آفلاین، نحوه نمایش برند و چگونگی تصویر برند در ذهن مخاطبان تان را مدیریت می کند. برند بوک و هویت بصری برند فعالیت های برند شما را به گونه ای هدایت می کنند که برند همواره ماهیتی مشخص را برای مخاطبان در معرض نمایش بگذارد. مهم تر از همه طراحی هویت بصری به شما کمک می کند تا برند خود را به سادگی توسعه دهید، زیرا استراتژی های کلان برند به عنوان یک جزء لاینفک از برندبوک در کنار جوهره برند، ویژگی های برند و سایر مواردی که در برندبوک لحاظ می شوند، تصمیم گیری در مورد نحوه توسعه برند را مشخص می کنند.
عدم تهیه برندبوک و طراحی هویت بصری برند سبب می شود تا در بلند مدت، اهداف برند، ویژگی ها و جوهره برند برای مدیران میانی، پرسنل داخلی یا حتی سایر سازمان های همکار یا شرکای احتمالی نامفهوم و گنگ باشد. همچنین عدم بهره مندی از هویت بصری منجر به آن خواهد شد که فعالیت های ترفیعی، تبلیغاتی و بازاریابی برند یکپارچگی لازم را نداشته و پیام واحدی از جانب برند به مخاطبان هدف انتقال داده نشود. اگر هویت بصری مشخصی نداشته باشید، تصویر برند به صورت متمایز در ذهن مخاطبان نقش نمی بندد و مخاطبان هدف نمی توانند تعامل اثربخشی با برند برقرار کنند، در نتیجه برند جایگاه متمایزی در بازار پیدا نمی کند و با ورود تازه واردانی که برند خود را به خوبی در بازار جایگاه یابی کرده اند از دور رقابت خارج می شود. بنابراین تلاش برای طراحی هویت بصری و تهیه و تدوین برندبوک یکی از اصول حیاتی حفظ و توسعه برند است.
ما در اولین دیتا چه می کنیم؟
بخش استراتژی های برند
بخش استراتژی برند حیاتی ترین بخش برندبوک است چراکه ماهیت برند را مشخص می کند. استراتژی های کلان و مواردی که در این بخش مشخص می شود، تعیین می کند برند چگونه باید خود را معرفی کند و بر چه ویژگی هایی تمرکز داشته باشد. اصلی ترین مواردی که در این بخش پوشش داده می شوند شامل موارد زیر هستند :
- تعیین اهداف برند
- تدوین تاریخچه برند
- تعیین ماموریت برند
- تعیین چشم انداز برند
- تعیین جوهره برند
- تدوین ویژگی های برند
- تعیین شخصیت برند
- مشخص کردن جایگاه یابی برند
- تدوین پیام برند
- تعیین نام برند
- نگارش داستان برند
- تعیین مزیت یا مزایای رقابتی برند
- مشخص کردن مخاطبان هدف برند
طراحی و توسعه هویت بصری
بخش استراتژی برند حیاتی ترین بخش برندبوک است چراکه ماهیت برند را مشخص می کند. استراتژی های کلان و مواردی که در این بخش مشخص می شود، تعیین می کند برند چگونه باید خود را معرفی کند و بر چه ویژگی هایی تمرکز داشته باشد. اصلی ترین مواردی که در این بخش پوشش داده می شوند شامل موارد زیر هستند :
- طراحی لوگو
- تعیین ساختار لوگو
- تعیین استانداردهای استفاده از لوگو
- بررسی بایدها و نبایدهای استفاده از لوگو
- تعیین نحوه استفاده از لوگو در موارد گوناگون
- تعیین پالت رنگ برند، اعم از رنگ های اصلی و فرعی و نحوه استفاده از آنها
- تعیین فونت های لوگو اعم از چاپی و دیجیتال و موارد استفاده از فونت های کمکی
- تعیین استایل طراحی های برند (اعم از رئال، گرافیکی، مینیمال و ...)
- تعیین المان های برند جهت استفاده در طراحی ها
- اوراق اداری: شامل سربرگ، کارت ویزیت و پاکت
- مهر سازمانی و امضای برند در ایمیل
- کاتالوگ و بروشور
- و سایر المان های مورد نیاز با توجه به ماهیت برند (اعم از لباس کار، پرچم، بنر، و ....)
- ارائه راهنمای هویت بصری برند جهت حضور در رویدادهای مختلف
- طراحی اختصاصی UI،UX با توجه به المان ها و ویژگی های برند
طراحی و تعیین نحوه حضور در سوشیال مدیا
اولین دیتا با آگاهی از نیاز مخاطبان خود، آماده ارائه خدمت به مشتریان در زمینه تعریف استانداردهای حضور در سوشیال مدیا نیز می باشد :
- طراحی قالب پست ها
- تعیین پالت رنگی و فونت قابل استفاده
- طراحی کاور هایلایت، guide ، IGTV و ...
- تدوین استانداردهای کپشن نویسی، تهیه بیو و انتخاب نام، نحوه پاسخگویی به پیام های مستقیم و کامنت ها با توجه به شخصیت برند، استراتژی های برند، لحن و صدای برند
- ارائه برنامه اجرایی و نحوه حضور در شبکه های اجتماعی با توجه به ماهیت برند
- طراحی چیدمان قرارگیری پست های اینستاگرام
- طراحی لوگو موشن
- طراحی سناریو IGTV، پست های ادامه دار و ...
- طراحی شخصیت یا مسکات
- تدوین تقویم محتوایی
سوالات متداول
پرسش و پاسخ پیرامون خدمات طراحی اپلیکیشن IOS
برند بوک و راهنمای هویت بصری چه تفاوتی باهم دارند؟
برند بوک سند و راهنمای برند است، استراتژی های کلان برند از قبیل، ماهیت برند، ماموریت برند، جوهره برند، ویژگی های برند، استراتژی های اجرایی برند، استانداردهای بصری برند، تعریف لوگو، پیام برند، لحن ارتباطی و کلیه ی اصول و تعاریف برند در برندبوک مشخص می شوند. راهنمای هویت بصری در واقع نحوه ی نمایش بصری برند اعم از تعریف لوگو و استانداردهای آن، نحوه به کارگیری لوگو، پالت رنگ برند، حضور بصری برند در فضای آنلاین و آفلاین و کلیه موارد مربوط به ظاهر برند را در قالب دفترچه راهنما مشخص می کند تا کلیه فعالیت های برند در بسترهای آنلاین و آفلاین به صورت یکپارچه انجام شوند. معمولا به اشتباه برخی از گرافیست ها با آماده سازی دفترچه هویت بصری برند ادعا می کنند که برند بوک تهیه کرده اند، اما در واقع اصلی ترین نکات در برند بوک مربوط به تعیین استراتژی های کلان برند و ماهیت آن است که حتی طراحان نیز با استناد به آن باید اقدام به طراحی و تعیین المان های بصری برند کنند، و بر این اساس برند بوک حاصل تلاش مشترک مدیر بازاریابی و برندینگ و مدیر توسعه بازار است که ماحصل تلاش آنان به یک تیم طراحی چه در داخل و چه در خارج از سازمان واگذار خواهد شد.
چه سطح و گستره ای از برندبوک برای کسب و کار ما مناسب است؟
در بخش استراتژیک برندبوک تقریبا تمام موارد برای هر برندی فارغ از ماهیت آن قابل تعیین و حتی ضروری است. در بخش طراحی های هویت بصری، المان ها و موارد هویت بصری با توجه به کارکرد و نیازمندی های برند تعیین می شود، از این رو برندبوک کسب و کارهای کوچک و خدماتی مانند یک مجله اینترنتی المان های بصری کمتری را به نسبت یک سازمان دولتی یا کارخانه و مجموعه تولیدی پوشش می دهد.
اولین دیتا ، برای بخش خدمات برندبوک در فاز اول المان های اصلی هویت بصری را برای برندها در نظر میگیرد و در فاز بعد با کسب شناخت از مجموعه و تعیین نیازمندی های برند، المان های هویت بصری تکمیل کننده را برای برند تعیین میکند تا نهایتا مجموعه بتواند برندبوک کاملی را برای خود داشته باشد.
آیا لازم است در کسب و کارهای B2B نیز برند بوک تهیه کنیم؟
در کسب و کارهای B2B نیز شما با مشتریان خود در تعامل هستید اما مشتریان در قالب سازمان ها و برندهای دیگر از خدمات و محصولات شما استفاده می کنند. برندسازی کارآمد و تهیه برند بوک به شما کمک می کند بتوانید نام برند خود را متمایز از سایر فعالین بازار به مخاطبانتان معرفی کنید، شناخته شدن برند در کسب و کارهای B2B اثرگذاری بیشتری برای کسب وکار شما دارد چراکه جایگاه شما را در بازار تعریف و تثبیت می کند. بنابراین چنانچه در بازار B2B فعالیت دارید می توانید به منظور عارضه یابی فعالیت های بازاریابی و برندینگ خود از مشاوره برندینگ ما استفاده کنید تا شما را در این امر راهنمایی کنیم.