وردپرس چیست؟ #
وردپرس یک نرم افزار مدیریت محتوا می باشد که برنامه نویسی به نام میشل والدریگی در سال2001 ان را به عنوان یک برنامه وبلاگ نویسی رایگان معرفی کرد که امکانات خوبی به وبلاگ نویسان ارائه میداد. سپس در سال 2003 توسط مایک لیتل و مت مالنوگ توسعه یافت و به سیستمی برای ساخت یک بلاگ ساده تا هر سایتی از جمله فروشگاه اینترنتی بزرگ یا یک شرکت معرفی شد . در نوامبر سال 2005 این شرکت از حالت دعوتنامه به صورت مشارکتی درامد و به حالت مشارکت همگانی ازاد شکل گرفت.
بیش از 455 میلیون از وب سایت های جهان با این پنل مدیریت محتوا شگفت انگیز ساخته شده اند .و این برنامه با زبان برنامه نویسی PHP نوشته شده و گفته شده که از دیتابیس MySQL در ان به کار رفته است .کریستین اسلک دوست مالنوگ اسم این سیستم را پشنهاد کرد و با استقبال رور به رو شد. از ان پس وردپرس با سرعت و پیشرفت تمام خود را در جهان معرفی کرد و محبوب شد.
به بیان ساده میتوان این سیستم را یک سایت ساز بهینه معرفی کنیم چرا که افراد بسیاری از این نرم افزار برای ساخت بستر سایت خود کمک میگیرند.کاربران تازه کار میتوانند با دانلود فایل های خود و وارد کردن ان در این سیستم به راحتی از کاربردهای ان استفاده کنند اما برای ساخت سایتی پیشرفته باید وردپرس را شخصی کرده و از متخصصین ان کمک گرفت تا به سایتی پر بازده و حرفه ای تبدیل شود که موتورهای جستو جو گوگل هم ان را ستایش کنند.
مزایا و معایب وردپرس #
این سیستم به عنوان یکی از محبوب ترین پنل های مدیریتی محتوا است که برای بستر سازی سایت در دنیا استفاده میشود و مزایای این نرم افزار بسیار زیاد است از جمله کاهش هزینه ،ظاهر مناسب ،مدیریت اسان و ارتباط با شبکه های اجتماعی و بروزرسانی رایگان و بسیار موارد دیگر که میتوان به چند از پراهمیت ترین مزایای ان اشاره کرد .
انعطاف پذیری وردپرس قابل ستایش میباشد زیرا افراد میتوانند برای هر کاربر خاص خود ان را ویرایش کنند. وردپرس بستر یک سایت را برای شما اماده کرده و شما میتوانید با دانلود افزونه های بسیار بر روی ان سئو سایت و محتوای خود را به طور عالی بهینه سازی کنید تا گوگل شما را یک سایت درجه یک معرفی کند.
مدیریت اسان این سیستم بسیار مورد توجه قرار گرفته است زیرا کاربران میتوانند با هر موبایل و کامپیوتری شروع به سایت سازی کرده ،صرف نظر هر از هر جای جهان باشند .وردپرس و افزونه های بسیار ان میتوانند این امکان را به کاربر بدهند که به صورت خودکار سایت های خود را به انواع شبکه های اجتماعی متصل کرده و مشتریان خودت را جذب کنند.همچنین با هزاران قالب این برنامه ،میتوان ظاهری زیبا و حتی ظاهری سفارشی سایت را طراحی کرد. API های مختلف این برنامه این کارایی را به ما میدهند که از منابع مختلف سایت های دیگر استفاده کنید.
این پنل بسیار راحت و کاربردی می باشد و همچنین نیاز به صرف زمان برای توسعه یک سایت را ندارد و با کمترین زمان میتوان مدیریت محتوای خود را انجام داد همچنین با ارتقای هر سری این برنامه خیلی از امکانات دیگر را فراهم می اورد که هر فردی بدون تخصص قبلی میتواند بهینه سازی سایت خود و حتی طراحی جذابی را انجام دهد .خیلی از افراد تصور میکنند که وردپرس بازار را برای کدنویسان مختل کرده اما در حالت تحصیص شده باید بگوییم این پنل مدیریتی محتوا خود با کد نویسی تشکیل و ارتقا پیدا کرده و از اتلاف وقت بسیاری از کد نویسان جلوگیری کرده.
سرعت بهینه ای که به سایت ما میبخشد بسیار مورد استقبال همگان قرار گرفته است و به این صورت طراحی شده است که هر افزونه ای برای این سیستم تولید میشود تیم قوی پشت صحنه دارد که تمام اشکالاتی که باعث بهینه سازی نشدن کد ها و پایین امدن سرعت ان میشود را رفع کنند تا کاربر هم ، بتواند با وردپرس و افزونه ها ارتباط راحتی برقرار کند و هم سایت بهینه شده ای را به موتور های جستوجو گوگل معرفی کند و موفق شود.
معایب این نرم افزار به صورتی است که مشکلات امنیتی را در معرض خطر قرار میدهد و نیازمند متخصصی است که امنیت ان را مرتبا مورد بررسی قرار دهد زیرا خیلی از کاربران نگران حملات جستوجو فراگیر یا BFI میباشند با قرار دادن رمز وقوی میتوان از حساب BFI خود مراقبت کرده و امنیت سازی کنید اما این کار همیشه جواب نمیدهد و این مورد کاربران را ناراضی کرده.
از دیگر معایب این سیستم مدیریتی محتوا اینست که به صورت کامل پیکربندی نشده و باید به صورت دستی ان را بررسی کرده به طور مثال دامنه سایت را در قسمت افزونه های بهینه سازی سئو به طور مناسب و دستی وارد کرده تا از نظر موتورهای جستوجو گوگل هم مورد توجه قرار گیرد و دیگر معایب این برنامه همچنان به عنوان موتور وبلاگ نویسی معرفی شده و تاکنون به عنوان یک سایت ساز معرفی نمیشود و حتی با بروزرسانی مرتب این نرم افزار باز هم برخی هسته های ان توابع زبانPHP را دنبال میکند و باعث سردرگمی میشود.
توصیه میشود برای توانایی تم های پلاگین و بروزرسانی ها از محیطی مدیریت شده استفاده کنید زیرا در غیر این صورت وردپرس دچار مشکلات بروزرسانی های خودکار شود.این برنامه بر پاییه PHP نوشته شده است این امر باعث شده که برخی از کاربران باید برای توسعه دادن برنامه خود PHP را بیاموزند. ویرایشگر این سیستم نیز HTML به طور گسترده و سنگین تولید میکند که باز هم باید مورد برسی و بهینه سازی قرار بگیرد
به طور کلی میتوان از معایب و مزایای این پنل مدیریت محتوا نتیجه گرفت که این نرم افزار در کنار همه معایب خود از اتلاف وقت سایت سازان و حتی وبلاگ نویسان جلوگیری کرد و از دید بهینه سازی سایت از نظر موتور های جستوجو گوگل با کمک افزودن افزونه های سئو کمک ماثری به بهنه سازی سایت انجام داده و بهترین CMS موجود میباشد با وجود مخالفان زیادی که دارد اما مخالفان این سیستم نیز معتقدند که وردپرس به دید کلی بسیار بهینه میباشد خصوصا برای کاربران تازه وارد.با نگاهی جامع و کامل درباره وردپرس میتوان ان را یکی از بهترین برنامه های سایت سازی و وبلاگ نویسی معرفی کرد.
در بخش های بعدی وردپرس میتوانید اموزش های کامل ان را بخوانید که شامل نکات جز به جز وردپرس و اموزش ان میباشد که بخش ابتدایی ان به پیشخوان میپردازد سپس به بخش های دیگر میپردازیم.امیدواریم که نهایت استفاده را از این مقالات ببرید و موفق باشید.