معمولا همه سیستم هایی که ما از ان ها استفاده میکنیم قسمت هایی با نام اکستنشن ، پلاگین یا افزونه دارند.افزونه های وردپرس نیز میتواند مانند تمام برنامه های دیگر به ما کمک کنند که امکاناتی داشته باشیم تا سایت خود را ارتقا بدهیم .برای مثال یک سایت فروشگاهی نیازمند افزونه ها یا پلاگین فروشگاهی محصولات است که بر روی وردپرس نصب کرده تا مدیریت وب سایت خود را به طور استاندارد انجام دهیم.
اولین سوالی که ممکن است همه ما پرسیده باشیم این است که پلاگین یا افزونه چیست. برنامه هایی هستند که ویژگی هایی را در اختیار ما قرار میدهند و سایت ما را کامل میکنند.افزونه ها به دو صورت رایگان و غیر رایگان به ما رائه داده میشوند که میتوان به طور تقریبی گفت که افزونه های رایگان نسبت به نسخه غیر رایگان امکانات کمتری را در اختیار ما قرار میدهد اما این به ان معنا نیست که نخسه های رایگان کاربردی ندارند فقط ویژگی های کمتری را به ما ارائه میدهند.
هر سایتی برای موفق شدن نیازمند پلاگین های مرتبط با سایت خود است تا بتواند سایت را با کامل بودن هر چه تمام تر در اختیار کاربران قرار دهد .دقت داشته باشید که برای یک سایت میتوانید از افزونه های متنوع استفاده کنید. زیرا هر کدام از ان ها کار به خصوصی را انجام میدهند به طور مثال ممکن است سایت شما یک سایت خبری باشد که در این حالت شما نیازی به افزونه فروشگاهی ندارید.
این برنامه ها به صورت فایل های زیپ میباشند که فایل های داخلی ان به صورت PHP می باشند. وشما با نصب افزونه مورد نیاز خود تا حدالامکان میتوانید نیاز های سایت خود را رفع کنید. دقت کنید که قبل از نصب ان ابتدا باید سایت خود را بررسی کرده و بعد از فهمیدن ماهییت سایت خود پلاگین متناسب با ان را نصب کنید.
به طور تقریبی میتوان گفت که یک میلیون پلاگین برای سایت ها در وردپرس وجود دارد و شما میتوانید هر کدام از ان ها را نصب کرده و از امکاناتی که به شما میدهد استفاده کنید.در مورد ان ها به شکل دسته بندی شده در دسته های خود نمیتوان نظر بد یا خوب بودن را داد چرا که هر یک از انها ویژگی های خاص خود را دارد.
افزونه ها در وردپرس #
زمانی که وارد پیشخوان میشوید قسمتی به نام افزونه ها وجود دارد که با کلیک کردن روی ان میتوانید سه زیر مجموعه گزینه با نام های افزونه های نصب شده،افزودن و ویرایشگر پرونده افزونه ببینید ، نصب شدها را میتوانید به صورت صفحه ای که در پیشخوان قسمت نصب شدها قرار دارند ببیند و با کلیک بر روی ان هر افزونه را در کادری مجزا ومعرفی شده و گزینه های غیر فعال کردن، تنظیمات و راه اندازی سریع افزونه ببینید.
در قسمت بالایی ان ها معرفی شده و تعداد پلاگین های غیر فعال وتعداد ان ها ، اخرین پلاگین های فعال و به روزرسانی ها و هچنین به روز رسانی های غیر فعال قرار دارد .در قسمت هر کادر افزونه ها اسم ان و مشاهده جزئیات ، شروع به کار و مستندات ان قرار گرفته است همچنین هر کادر پلاگین دارای توضیحاتی از ان است که حوزه فعالیتی ان را را قرار داده شده است.
افزونه های نصب شده را میتوانید با غیرفعال کردن نیز در دسترس داشته باشید و در صورت نیاز دوباره به ان فعال کنید اگر تمایل به حذف کامل ان را دارید ابتدا با کلیک کردن قسمت غیرفعال و بعد با گزینه حذف ان را پاک کنید. همچنین با کلیک بر روی قسمت فعال سازی بروزرسانی خودکار ان را اپدیت اتومات قرار داده تا پلاگین در صورت بروزرسانی جدید در اختیار شما قرار بگیرد.در انتهای این قسمت نیز میتوانید کارهای گروهی را اجرا و دنبال کنید.
افزودن در وردپرس #
در این این قسمت میتوانید با کلیک کردن بر روی گزینه بارگذاری اگر افزونه ای با ساختار زیپ دارید را بارگذاری و نصب کنید. سپس بخش بعدی را میبینیم که هر کدام از انها در باکس خود ممعرفی شده و ایکون ان را نیز در کنارش قرار داده اند و شما میتوانید با گزینه نصب در باکس ان را نصب کرده یا اگر نیاز به بروزرسانی باشد را اپدیت کنید.
در باکس های هر پلاگین جزئیات بیشتر قرار دارد که میتوانید ان را مطالعه کنید و پلاگینی که مورد نیاز سایت خود باشد را انتخاب کنید علاوه بر ان تعداد افرادی که ان را نصب کرده اند را نشان داده و امتیازه ستاره دار ان را نیز ببینید و اخرین به روز رسانی را با تاریخ دقیق به شما نشان داده است.اگر دقت کنید در انتهای هر باکس نوشته شده است که این افزونه با نگارش وردپرس شما همخوانی دارد یا نه که کمک به سازی به ما میکند تا پلاگین های غیر مرتبط را نصب نکنیم.
در قسمت کلمه کلیدی که سمت چپ صفحه شما قرار دارد میتوانید اسم پلاگینی را که لازم دارید را پیدا کرده و ان را بارگذاری کرده و استفاده کنید . در قسمت سمت راست بالای باکس ها میتوانید ویژه و محبوب، توصیه شده ها و علاقه مندی ها را کلیک کرده و در دسته بندی ببینید .
ویرایشگر پرونده افزونه #
ویرایشگر های پرونده به صورت کدهایی است که میتوانید در صورت عدم تمایل به قسمت هایی از پلاگین نام ان را در قسمت برای ویرایش پیدا کرده و کد مورد نظر را خذف کرده یا اضافه کنید و همانطور که از اسم ان مشخص است ان را ویرایش کنید.همانطور که که توضیح دادیم زبان این برنامه ها PHP میباشد و میتوانید تمام کد های ان را به رنگ قرمز یا نارنجی مشاهده کنید.
هر کدام از این کد ها در خط های بسیاری با زبان برنامه نویسی نوشته شده است. همه ی این اطلاعات را برنامه ورد پرس در اختیار ما قرار داده است تا برای هر مشکلی که برای سایت ما ایجاد میشود یا تغییراتی که میخواهیم را انجام دهیم اما نیازمندان هستیم که زبان کد نویسی را بیاموزیم و با استفاده از ان به راحتی امکانات و ویژگی های را که لازم نداریم و انا که لازم داریم را ویرایش کنیم.
در قسمت انهایی این صفحه گزینه ای را با رنگ ابی با نام به روز رسانی پرونده مبینید که باید گفته شود برای هر تغییر و اضافه کردن کد در پرونده ها ان را کلیک کنیم تا پرونده دوباره اجرا شود و ما تغییرات را در خود برنامه ببینیم . در قسمت مستندات میتوانید منابع خود را ذکر کرده و ان ها را بیابید .این بخش از اموزش وردپرس نیز به پایان رسید امیدواریم که این مقاله اموزشی برایتان کارامد باشد.